Business Controller

Business Controller
Functiegroep Head Office & Support
Opleidingsniveau Bachelor Degree (HBO)
Locatie Utrecht
Interesse
Of deel
Print deze pagina print

Business Controller

Functieomschrijving

Als Business Controller werk je op het hoofdkantoor van Stork in Utrecht voor verschillende bedrijfsonderdelen door heel Nederland en België. Je bent de spil tussen de lokale business en groepsmanagement en rapporteert aan de Finance & Control director van de Business Line Europe. Vanuit je ambitie om in control te zijn en de juiste keuzes te maken, zie je scherp toe forecast, cost control, werkkapitaal en efficiëntie. Daarnaast adviseer je proactief over kansrijke alternatieven en ben je actief betrokken bij diverse projecten ten behoeve van de continue verbetering.
Je bent zichtbaar bij de business en hebt contacten met de controllers “in het veld” waarbij jij ervoor zorgt dat je tijdig alle cijfers en informatie verkrijgt voor de maandafsluitingen. Je verzorgt proactief financiële rapportages die stakeholders maximaal inzicht en duidelijkheid bieden. Waar nodig ga je uiteraard de diepte in, bijvoorbeeld als cijfers sterk afwijken van trends en prognoses. Je presenteert je bevindingen direct aan je stakeholders, waarbij van jou wordt verwacht dat je je kritisch opstelt, proactief adviseert en verbetervoorstellen doet. Die signalerende en adviserende rol heb je ook naar de operationele afdelingen. Dat betekent dat dit geen rol is voor een Controller die vanaf de zijlijn wil adviseren, maar juist wel voor iemand die het leuk vindt inzichten proactief en enthousiast te delen. Je ondersteunt de lead controllers en kunt hen vervangen indien nodig.

Functie-eisen

Bij Stork hechten wij veel waarde aan de kerncompetenties van onze medewerkers. Wij verwachten van jou dat veiligheid altijd prioriteit heeft en je op een prettige manier met anderen samenwerkt. Je bent dé specialist in jouw vakgebied en je hebt een proactieve en ondernemende instelling.
Specifieke eisen voor de Business Controller:

  • Een afgeronde relevante opleiding;
  • 5 jaar werkervaring vanuit projecten, consultancy of auditing;
  • Je hebt ervaring met maandafsluitingen en budgetten;
  • Je bent ambitieus, energiek, zelfstandig en communicatief sterk;
  • Je zoekt de verbinding en bent niet bang om vragen te stellen;
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk;
  • Ervaring in olie & gas of zware industrie is een pre;
  • Ervaring met Hyperion is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Stork is een internationale, ondernemende en dynamische organisatie die. Wij bieden de juiste kandidaat een marktconform salaris en een uitgebreid pakket aan secundaire voorwaarden. Daarnaast hechten wij veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. Wij bieden uitgebreide (interne en externe) opleidingsmogelijkheden en besteden veel aandacht aan begeleiding en kennisdeling.

Standplaats is Utrecht, met gevraagde flexibiliteit naar andere locaties
Aantal uur per week: 32-40 uur
Contract voor bepaalde tijd met uitzicht op vast dienstverband
Doorgroeimogelijkheden binnen finance & control
 

Bedrijfsinformatie

Stork is onderdeel van Fluor, een toonaangevende internationale organisatie op het gebied van engineering, procurement, construction en maintenance. Met 75.000 medewerkers, verspreid over 6 continenten en vertegenwoordigd in meer dan 100 landen, bedienen wij meer dan 4000 klanten.
Stork is samen met Fluor een wereldspeler op het gebied van onderhoud, modificaties en asset integrity management. Voor onze medewerkers telt maar één ding: voldoen aan de behoeften van onze klanten en hun verwachtingen overtreffen. Hierbij staan veiligheid, vakmanschap, samenwerking en ondernemerschap centraal. Gezamenlijk werken wij dagelijks aan de meest uiteenlopende projecten, bijvoorbeeld de renovatie van een gasproductielocatie, een onderhoudsstop op een petrochemische plant, aanleg van een elektrotechnische installatie en automatisering op een tank park, reparatie van een tandwielkast en het onderhoud van een offshore platform.

Contact

Ben jij de Business Controller die we zoeken? We zien graag je CV en motivatie tegemoet. Voor meer informatie over de vacature of procedure kun je contact opnemen met onderstaande contactpersoon.

Een (persoonlijkheids)test en screening maken onderdeel uit van het selectietraject.
 

Esther van de Geijn

Recruitment Manager

Esther van de Geijn

Gerelateerde vacatures

HR medewerker SSC

Head Office & Support

HR medewerker SSC

Functieomschrijving Als Business Controller werk je op het hoofdkantoor van Stork in Utrecht voor verschillende bedrijfsonderdelen door heel Nederland en België. Je bent de spil tussen […]

Utrecht Bachelor Degree (HBO)
Proposal Manager

Head Office & Support

Proposal Manager

Functieomschrijving Als Business Controller werk je op het hoofdkantoor van Stork in Utrecht voor verschillende bedrijfsonderdelen door heel Nederland en België. Je bent de spil tussen […]

Almere Bachelor Degree (HBO)
Adviseur Compensation & Benefits

Head Office & Support

Adviseur Compensation & Benefits

Functieomschrijving Als Business Controller werk je op het hoofdkantoor van Stork in Utrecht voor verschillende bedrijfsonderdelen door heel Nederland en België. Je bent de spil tussen […]

Utrecht Master Degree/ MBA/PhD
Ben je benieuwd naar al onze mogelijkheden?
Bekijk alle vacatures

Jouw toekomstige collega’s in dit vakgebied

Site Coördinator Traineeship Financieel

Nikki Schutte

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras pretium risus varius, finibus dui non, scelerisque nibh. Nullam aliquet metus at tincidunt iaculis.

Lees verder
Nikki Schutte
Maak kennis met meer toekomstige collega's
Lees verder

Ontvang nieuwe vacatures

Blijf op de hoogte van onze actuele vacatures en schrijf je in voor een job alert. Je krijgt dan automatisch alle nieuwe, relevante vacatures per e-mail toegestuurd.