Head of Projects

Head of Projects
Functiegroep Mechanical & Piping
Opleidingsniveau Bachelor Degree (HBO)
Locatie Rotterdam Botlek
Interesse
Of deel
Print deze pagina print

Head of Projects

Functieomschrijving

Voor onze regio Antwerpen en Rotterdam-Botlek zijn wij op zoek naar een Head of Projects.
Ben jij een senior projectmanager die graag de leiding neemt, zich verdiept in klanten en  denkt in termen van ontwikkelen, contractmanagement, groei, ownership en samenwerken?
 
Dan zou dit weleens jouw volgende uitdaging kunnen zijn!

Taken en verantwoordelijkheden voor Head of Projects

 • Jij bent verantwoordelijk voor de financiële resultaten en performance van de projectengroep en ziet erop toe dat deze conform kwaliteits- en veiligheidsnormen uitgevoerd worden a.d.h.v. onze Project Management Standards;
 • Hierbij geef je leiding aan meerdere projectteams;
 • Je bent verantwoordelijk voor contract management/beheer, accountmanagement en streeft naar operational excellence;
 • Je bent verantwoordelijk voor de groei van de unit, onder andere door het binnenhalen van nieuwe projecten en uitbouwen van bestaande contracten;
 • In nauwe samenwerking met de sales organisatie stem je de marktbehoefte af ter bepaling van de commerciële richting die de projectengroep de komende jaren gaat volgen. Op basis van je kennis ondersteun je de sales organisatie in het binnenhalen van grote projecten en turnarounds;
 • Je bent verantwoordelijk voor een continue afstemming met de business units, de sales organisatie alsmede de projecten groep m.b.t. lopende en toekomstige projecten. Dit omvat onder andere inzet van personeel, commerciële maar ook planmatige zaken. 

In deze rol rapporteer je aan de Director Projects &Turnarounds Continental Europe.
 

Functie-eisen

Wie zoeken wij?
Bij Stork hechten wij veel waarde aan de kerncompetenties van onze medewerkers. Wij verwachten van jou dat veiligheid altijd prioriteit heeft en je op een prettige manier met anderen samenwerkt. Je bent dé specialist in jouw vakgebied en je hebt een proactieve en ondernemende instelling.
 
Onze Hoofd Projecten heeft ruime ervaring als Senior Projectmanager en wil die kennis graag inzetten om onze projectengroep naar een hoger plan te brengen. Je bent dé specialist in jouw vakgebied en je hebt een proactieve en ondernemende instelling. Naast ervaring in Projectmanagent is ervaring in de engineering een absolute pré.
 
Specifieke eisen:

 • Je hebt een afgeronde technische HBO opleiding, bij voorkeur in de richting van werktuigbouwkunde (HBO+ werk- en denkniveau)
 • Je hebt minimaal 10 jaar recente en relevante ervaring in een leidinggevende project management rol;
 • Ervaring in de olie, gas, chemie en/of energie industrie is een must;
 • Je hebt ervaring met complexe piping/mechanical projecten en/of EPC;
 • Je hebt ervaring met contract management, business development en hebt een sterke commerciële drive;
 • Je hebt een sterke visie op project management en bent in staat de organisatie hierin mee te nemen;
 • Bovenal heb je een sterke persoonlijkheid en sta je je mannetje in een veeleisende, technische omgeving.

Daarnaast ben je een teamspeler, werkt je aan continue verbeteringen in je team, denk je in mogelijkheden en daag je mensen uit het beste in zichzelf naar boven te halen.
 

Arbeidsvoorwaarden

Stork is een internationale, ondernemende en dynamische organisatie die volop groeit. Wij bieden de juiste kandidaat een marktconform salaris en een uitgebreid pakket aan secundaire voorwaarden. Daarnaast hechten wij veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. Wij bieden uitgebreide (interne en externe) opleidingsmogelijkheden en besteden veel aandacht aan begeleiding en kennisdeling.

Locatie: Standplaats is Antwerpen en/of Rotterdam-Botlek
Aantal uur per week: 40 uur
Contractduur: Jaarcontract met mogelijkheid tot vast dienstverband.
 

Bedrijfsinformatie

Stork is onderdeel van Fluor, een toonaangevende internationale organisatie op het gebied van engineering, procurement, construction, maintenance en projectmanagement. Met 75.000 medewerkers, verspreid over 6 continenten en vertegenwoordigd in meer dan 100 landen, bedienen wij meer dan 4000 klanten.

Stork is samen met Fluor, een wereldspeler op het gebied van onderhoud, modificaties en asset integrity management. Voor onze medewerkers telt maar één ding: voldoen aan de behoeften van onze klanten en hun verwachtingen overtreffen. Hierbij staan veiligheid, vakmanschap, samenwerking en ondernemerschap centraal. Gezamenlijk werken wij dagelijks aan de meest uiteenlopende projecten, bijvoorbeeld de renovatie van een gasproductielocatie, een onderhoudsstop op een petrochemische plant, aanleg van een elektrotechnische installatie en automatisering op een tank park, reparatie van een tandwielkast en het onderhoud van een offshore platform.

Contact

Ben jij de persoon die we zoeken? We zien graag je CV en motivatie tegemoet. Voor meer informatie over de vacature of procedure kun je contact opnemen met onderstaande recruiter. 

Een (persoonlijkheids)test en screening maken mogelijk onderdeel uit van het selectietraject.
 

Mark van Mil

Recruitment Manager

Mark van Mil

Gerelateerde vacatures

Junior Werkvoorbereider Heat Treatment

Mechanical & Piping

Junior Werkvoorbereider Heat Treatment

Functieomschrijving Voor onze specialistische afdeling Heat Treatment zijn wij op zoek naar een (Junior) Werkvoorbereider voor de locatie Rotterdam Botlek. Binnen ons specialisme bieden wij allesomvattende […]

Rotterdam Botlek Beroeps Onderwijs Middelbaar (MBO)
Gloeitechnicus ZW

Mechanical & Piping

Gloeitechnicus ZW

Functieomschrijving Voor onze locatie in Rotterdam Botlek zijn wij op zoek naar een Gloeitechnicus. Als Gloeitechnicus houd je je bezig met het uitvoeren van warmtebehandelingen aan […]

Rotterdam Botlek Beroeps Onderwijs Middelbaar (MBO)
Senior Werkvoorbereider Mechanical & Piping

Mechanical & Piping

Senior Werkvoorbereider Mechanical & Piping

Functieomschrijving Voor onze projecten en onderhoudsactiviteiten in het Rotterdam Botlek gebied, zijn wij op zoek naar een Senior Werkvoorbereider Werktuigbouwkunde met ervaring in de industrie. In deze functie houd […]

Rotterdam Botlek Beroeps Onderwijs Middelbaar (MBO)
Ben je benieuwd naar al onze mogelijkheden?
Bekijk alle vacatures

Jouw toekomstige collega’s in dit vakgebied

Site Coördinator Traineeship Financieel

Nikki Schutte

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras pretium risus varius, finibus dui non, scelerisque nibh. Nullam aliquet metus at tincidunt iaculis.

Lees verder
Nikki Schutte
Maak kennis met meer toekomstige collega's
Lees verder

Mechanical & Piping

Mechanical & Piping

De vakgebieden van Stork

Mechanical & Piping

Lees verder over Mechanical & Piping

Ontvang nieuwe vacatures

Blijf op de hoogte van onze actuele vacatures en schrijf je in voor een job alert. Je krijgt dan automatisch alle nieuwe, relevante vacatures per e-mail toegestuurd.