Junior Mechanical Engineer

Junior Mechanical Engineer
Functiegroep Engineering
Opleidingsniveau Bachelor Degree (HBO)
Locatie Rotterdam Botlek
Interesse
Of deel
Print deze pagina print

Junior Mechanical Engineer

Functieomschrijving

Ben jij een HBO starter richting Werktuigbouwkunde en wil jij jouw eerste baan graag starten als Junior Mechanical Engineer bij een groeiende toonaangevende, innovatieve speler in de markt? Ga dan bij ons aan de slag als Junior Mechanical Engineer bij Stork Rotterdam Botlek.
In deze functie ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen van nieuwe werktuigbouwkundige installatiedelen alsmede het ontwerpen van modificaties aan installaties. De functie houdt in dat je oplossingen kadert en uitwerkt tot een praktisch uitvoeringsontwerp en daarbij de noodzakelijke berekeningen, eisenprogramma’s en specificaties opstelt.
Als Junior Mechanical Engineer ga je jezelf verder ontwikkelen tot specialist op het gebied van Engineering van kwalitatief hoogwaardige installaties bij onze klanten in de energie sector, zware industrie, olie en gas industrie.

Taken en verantwoordelijkheden van een Junior Mechanical Engineer:

 • Je bent een bepalende factor in de goede werking van de installaties van onze klanten;
 • Je vertaalt de ontwerpeisen en klantspecificatie naar een werktuigbouwkundig/ mechanisch ontwerp;
 • Je schrijft bestelspecificaties;
 • Je bezoekt locaties voor het zelfstandig opmeten van bestaande installaties;
 • Je draagt zorg voor overeenstemming tussen het eindontwerp en de aanvankelijke uitgangspunten, je koppelt afwijkingen terug aan de procesverantwoordelijke om zo een werkende installatie te waarborgen;
 • Je voert (sterkte)berekeningen uit en/of besteedt specialistische berekeningen uit;
 • Je bent betrokken bij een breed scala aan mechanische onderwerpen die betrekking hebben op leidingsystemen, staalconstructies en procesapparatuur.
 • Je adviseert zowel intern als extern, past de nieuwste technieken toe en gebruikt je creativiteit om technische problemen om te zetten in uitvoerbare oplossingen.
   

Functie-eisen

Binnen Stork hechten wij veel waarde aan de kerncompetenties van onze medewerkers. Wij verwachten van jou dat veiligheid altijd prioriteit heeft en je op een prettige manier met anderen samenwerkt. Je bent het aanspreekpunt op jouw vakgebied en je hebt een proactieve en ondernemende instelling.
 
Specifieke eisen voor Junior Mechanical Engineer:
 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding in de richting werktuigbouwkunde;
 • Je hebt ongeveer 3 jaar werkervaring;
 • Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je bent in staat systematisch te kunnen denken in de opzet van een werkaanpak;
 • Je bent leergierig, werkt nauwkeurig en je bent analytisch ingesteld.
   

Arbeidsvoorwaarden

Stork is een internationale, ondernemende en dynamische organisatie die volop groeit. Wij bieden de juiste kandidaat een marktconform salaris en een uitgebreid pakket aan secundaire voorwaarden. Daarnaast hechten wij veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. Wij bieden uitgebreide (interne en externe) opleidingsmogelijkheden en besteden veel aandacht aan begeleiding en kennisdeling.
 
Locatie: standplaats Junior Mechanical Engineer is Rotterdam Botlek
Aantal uur per week: 40 uur
Type contract: jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
 

Bedrijfsinformatie

Stork is onderdeel van Fluor, een toonaangevende internationale organisatie op het gebied van engineering, procurement, construction, maintenance en projectmanagement. Met 75.000 medewerkers, verspreid over 6 continenten en vertegenwoordigd in meer dan 100 landen, bedienen wij meer dan 4000 klanten.
Stork is samen met Fluor een wereldspeler op het gebied van onderhoud, modificaties en asset integrity management. Voor onze medewerkers telt maar één ding: voldoen aan de behoeften van onze klanten en hun verwachtingen overtreffen. Hierbij staan veiligheid, vakmanschap, samenwerking en ondernemerschap centraal. Gezamenlijk werken wij dagelijks aan de meest uiteenlopende projecten, bijvoorbeeld de renovatie van een gasproductielocatie, een onderhoudsstop op een petrochemische plant, aanleg van een elektrotechnische installatie en automatisering op een tank park, reparatie van een tandwielkast en het onderhoud van een offshore platform.
 

Contact

Ben jij de Junior Mechanical Engineer die we zoeken? We zien graag je CV en motivatie tegemoet. Voor meer informatie over de vacature of procedure kun je contact opnemen met onderstaande Recruiter.
Een (persoonlijkheids)test en screening maken mogelijk onderdeel uit van het selectietraject.
 

Stork Recruitment

Stork Recruitment

Gerelateerde vacatures

QC Medewerker

Engineering

QC Medewerker

Functieomschrijving Ben jij een HBO starter richting Werktuigbouwkunde en wil jij jouw eerste baan graag starten als Junior Mechanical Engineer bij een groeiende toonaangevende, innovatieve speler […]

Sneek Beroeps Onderwijs Middelbaar (MBO)
(Junior) Technicus Projecten

Engineering

(Junior) Technicus Projecten

Functieomschrijving Ben jij een HBO starter richting Werktuigbouwkunde en wil jij jouw eerste baan graag starten als Junior Mechanical Engineer bij een groeiende toonaangevende, innovatieve speler […]

Rotterdam Bachelor Degree (HBO)
Software Engineer

Engineering

Software Engineer

Functieomschrijving Ben jij een HBO starter richting Werktuigbouwkunde en wil jij jouw eerste baan graag starten als Junior Mechanical Engineer bij een groeiende toonaangevende, innovatieve speler […]

Rotterdam Bachelor Degree (HBO)
Ben je benieuwd naar al onze mogelijkheden?
Bekijk alle vacatures

Jouw toekomstige collega’s in dit vakgebied

Manager Projectmanagement Asset Management Solutions

Otto Witjes

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras pretium risus varius, finibus dui non, scelerisque nibh. Nullam aliquet metus at tincidunt iaculis.

Lees verder
Otto Witjes
Maak kennis met meer toekomstige collega's
Lees verder

Ontvang nieuwe vacatures

Blijf op de hoogte van onze actuele vacatures en schrijf je in voor een job alert. Je krijgt dan automatisch alle nieuwe, relevante vacatures per e-mail toegestuurd.