Proposal Manager

Proposal Manager
Functiegroep Head Office & Support
Opleidingsniveau Bachelor Degree (HBO)
Locatie Almere
Interesse
Of deel
Print deze pagina print

Proposal Manager

Functieomschrijving

Ben je op zoek naar een boeiende en afwisselende job met doorgroeimogelijkheden? Stork Turbo Service is opzoek naar een Proposal Manager. Als Proposal Manager ben je verantwoordelijk voor het coördineren en beheren van het Proposal proces, met het oog op de ontwikkeling van haalbare en effectieve projectvoorstellen en (lange termijn) contracten welke passen binnen de risk-appetite van Stork.
              
Je vindt het uitdagend om winnende bids te ontwikkelen. Dit doe je door informatie binnen de organisatie op te halen bij verschillende kennisdragers, waarbij je zelf ook content bijdraagt om potentiële klanten van onze meerwaarde te overtuigen.
 
Jouw andere verantwoordelijkheden omvatten onder andere:

 • Je begeleidt zelfstandig het proces van aanvraag tot opdracht, jaagt op eigen initiatief het proces na en verzamelt informatie teneinde de aanbiedingsdatum te halen;
 • Dit doe je door interne stakeholders te betrekken vanuit de afdelingen Sales, Operations, en Engineering en doet hierbij naar eigen inzicht op het juiste moment een beroep op andere ondersteunende diensten zoals Legal, HR en Procurement;
 • Je zorgt voor consequente, tijdige en accurate communicatie tussen alle betrokken partijen;
 • Je stelt offertes op en controleert deze op volledigheid, juistheid en punctualiteit. Tevens stuur je aan op een tijdige controle van begrotingen en technische specificaties op volledigheid en juistheid.
 • Je ondersteunt de sales manager bij het onderhandelen met klanten (vertegenwoordigers) betreffende commerciële voorwaarden en controleert op juiste content van contracten en zorgt dat deze tijdig en op juiste wijze worden vastgelegd.
 • Je faciliteert in het overhandigen van gewonnen contracten aan de projectmanager, welke eindverantwoordelijk zal zijn voor de uitvoering van het project en blijft betrokken in de uitvoering bij het verwerken van meer-/minderwerk op lopende projecten.

Functie-eisen

Binnen Stork hechten wij veel waarde aan een aantal kerncompetenties van onze medewerkers. Wij verwachten van jou dat veiligheid altijd prioriteit heeft, je continu streeft naar het leveren van resultaat en aan verwachtingen van de klant voldoet. Je werkt op een prettige manier samen met anderen en past je opgebouwde kennis en technologie zo goed mogelijk toe.
 
Functie specifieke eisen voor Proposal Manager:  
 

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding met een technisch/commerciële achtergrond, of beschikt aantoonbaar over HBO werk- en denkniveau in een soortgelijke richting;
 • Je hebt minimaal 5 jaar gewerkt in een soortgelijke rol waarin je ervaring hebt opgedaan met aanbestedingen en contract- en risicomanagement, bij voorkeur in een technische omgeving;
 • Je bent klantgericht en hebt geen moeite heeft met werken onder tijdsdruk;
 • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheid in woord en geschrift in de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je hebt bij voorkeur kennis van werken met CRM en ERP-systemen en hebt gedegen kennis van MS-office;
 • Een (persoonlijkheids)test en screening maken mogelijk onderdeel uit van het selectietraject.

Arbeidsvoorwaarden

Stork is een internationale, ondernemende en dynamische organisatie die volop groeit. Wij bieden de juiste kandidaat een marktconform salaris en een uitgebreid pakket aan secundaire voorwaarden. Daarnaast hechten wij veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. Wij bieden uitgebreide (interne en externe) opleidingsmogelijkheden en besteden veel aandacht aan begeleiding en kennisdeling.
 
Locatie: standplaats is Almere
Aantal uur per week: 40 uur
Contractduur: jaarcontract met uitzicht op een onbepaalde tijd contract

Bedrijfsinformatie

Stork is onderdeel van Fluor, een toonaangevende internationale organisatie op het gebied van engineering, procurement, construction, maintenance en projectmanagement. Met 75.000 medewerkers, verspreid over 6 continenten en vertegenwoordigd in meer dan 100 landen, bedienen wij meer dan 4000 klanten. Stork Turbo Service in Almere houdt zich wereldwijd bezig met services aan Turbomachinery zoals stoomturbines en compressoren. werkt nauw samen met haar zusterbedrijven om een complete portfolio van verschillende rotating equipment (bijv. turbines, compressoren, pompen, tandwielkasten en e-motoren) te kunnen onderhouden, bedrijfsvoeren en mogelijke efficiëntie verbeteringen door te voeren. Onze opdrachtgevers bevinden zich wereldwijd in de   Olie-, Gas-, Chemie- en Energiesector.

Contact

Ben jij de Proposal Manager die we zoeken? We zien graag je CV en motivatie tegemoet. Voor meer informatie over de vacature of procedure kun je contact opnemen met onderstaande recruiter.

Jelte de Haan

Corporate Recruiter

Jelte de Haan

Gerelateerde vacatures

HR medewerker SSC

Head Office & Support

HR medewerker SSC

Functieomschrijving Ben je op zoek naar een boeiende en afwisselende job met doorgroeimogelijkheden? Stork Turbo Service is opzoek naar een Proposal Manager. Als Proposal Manager ben […]

Utrecht Bachelor Degree (HBO)
Adviseur Compensation & Benefits

Head Office & Support

Adviseur Compensation & Benefits

Functieomschrijving Ben je op zoek naar een boeiende en afwisselende job met doorgroeimogelijkheden? Stork Turbo Service is opzoek naar een Proposal Manager. Als Proposal Manager ben […]

Utrecht Master Degree/ MBA/PhD
Business Controller

Head Office & Support

Business Controller

Functieomschrijving Ben je op zoek naar een boeiende en afwisselende job met doorgroeimogelijkheden? Stork Turbo Service is opzoek naar een Proposal Manager. Als Proposal Manager ben […]

Utrecht Bachelor Degree (HBO)
Ben je benieuwd naar al onze mogelijkheden?
Bekijk alle vacatures

Jouw toekomstige collega’s in dit vakgebied

Site Coördinator Traineeship Financieel

Nikki Schutte

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras pretium risus varius, finibus dui non, scelerisque nibh. Nullam aliquet metus at tincidunt iaculis.

Lees verder
Nikki Schutte
Maak kennis met meer toekomstige collega's
Lees verder

Ontvang nieuwe vacatures

Blijf op de hoogte van onze actuele vacatures en schrijf je in voor een job alert. Je krijgt dan automatisch alle nieuwe, relevante vacatures per e-mail toegestuurd.